Jak vám střešní světlík ušetří desítky až stovky tisíc korun ročně?

Vlastníte výrobní halu, bytový dům, kancelářské prostory nebo třeba velký sklad? Ať tak, nebo onak, díky některým maličkostem dokážete snadno ušetřit klidně až stovky tisíc korun ročně. To platí hlavně pro osvětlení takových specifických prostor. Jak na něj výhodně?

Přes den opravdu nemusíte svítit

Nejspíše vám je jasné, že klasická okna lze nainstalovat pouze na obvodové stěny jakékoliv budovy. Jak ale osvětlit skryté místnosti, schodiště, chodby a podobně?

V tomto ohledu se rozhodně nevyplatí všude nainstalovat spoustu žárovek a svítit s nimi i v denních hodinách, kdy je venku světlo. Roční svícení elektřinou totiž každou průměrnou firmu stojí několik stovek tisíc korun ročně.

Raději se spolehněte na střešní světlík. Tato mechanická konstrukce k vám totiž dokáže skrz střechu přivádět přirozené denní světlo až s 99% intenzitou. Díky tomu uvidíte stejně dobře, jako kdybyste zrovna stáli venku.

Za tento fakt můžete poděkovat vhodně umístěné stříšce/kupoli. Právě ta zachycuje sluneční paprsky a následně je posílá dále skrz speciální soustavu potrubí. Světlo končí na nastavitelné odrazové ploše, která jej rozprostírá do předem určených prostor. Tak snadné to je.

Jak na střešní světlík?

Určitě vám je jasné, že takový světlík nedokážou vybudovat obyčejní řemeslníci. Přesně proto se musíte obrátit spíše na specializovanou firmu.

Mezi ověřené a zavedené výrobce světlíků v naší zemi patří například populární R3STAV. Tito odborníci budují světlíky a opravují ploché střechy i opláštění budov. Stejně tak jsou schopní nainstalovat i polykarbonátové stěny.

Na jejich webových stránkách (najdete je pod vloženými odkazy) si můžete prohlédnout ukázky předchozích projektů. Zároveň uvidíte, kolik peněz vlastně taková práce stojí.